JAG VÄVER FÖR ATT LINDRA

Vävning är min nya passion. Det är förfärligt tråkigt att många går genom livet utan att reflektera över denna fundamentala textila teknik som har så många möjligheter. Har du tänkt på vilka olika sorters vävda tyger du bär just idag och vilka du omger dig med?

2020 var dystert år när säkert fler än vanligt drabbades av mörker och ensamhet, p.g.a den isolering som pandemin medfört. I ett utforskande av temat Under ytan insåg jag att mitt skapande gick ut på att försökta lösa denna ensamhet. Det går ju inte. Vilken fånig tanke! Man löser inte ensamhetsproblematik med att väva. Men rent symboliskt är det just det jag vill göra med mina senast vävda alster.

Fodralen har en mörk insida. Den mörka tomheten vill jag ska fyllas med något. Jag väver för att lindra.

Disktrasorna har också en mörk botten. Den mörka ensamheten vill jag torka bort. Sudda ut och skaka av. Jag väver för att lindra.

/Linda