Posted on

JAG VÄVER FÖR ATT LINDRA

Vävning är min nya passion. Tänk att många går genom livet utan att reflektera över denna fundamentala textila teknik som rymmer så många möjligheter. Har du reflekterat över vilka olika vävda tyger du bär just idag och vilka du omger dig med?

2020 var dystert år när säkert fler än vanligt drabbades av mörker och ensamhet, p.g.a den isolering som pandemin medfört. I ett utforskande av temat Under ytan insåg jag att mitt skapande gick ut på att försökta lindra mörkret för de som inte mår så bra just nu. Det går ju inte. Vilken fånig tanke! Man löser inte någon ensamhet genom att väva. Men rent symboliskt är det just det jag vill göra.

/Linda

Fodralen har en mörk insida. Den mörka tomheten vill jag ska fyllas med något. Jag väver för att lindra.
Disktrasorna har också en mörk botten. Den mörka ensamheten vill jag torka bort. Sudda ut och skaka av. Jag väver för att lindra.

Posted on

Nya produkter med handtryckt mönster

Från och med i dag kan du köpa produkter från FRÖKEN SMART FÖR HAND även i webshopen. Först ut är kuddar av återbrukade textiler, med det handtryckta mönstret Avtryck på. Kuddarna finns i storlekarna stor, mellan samt liten.

Eftersom produkterna är unika gäller det att hålla sig framme på Instagram, om du vill ha ett specifikt exemplar. Där kan du boka en kudde under bilden som läggs upp och sedan köpa den i webshopen, eller maila direkt till smartproduktnutack@frokensmart.se

Om mönstret:

Mönstret Avtryck är inspirerat av linjer och mellanrum, fångade i naturen kring Hjortsjön i Vaggeryd. Linjerna kommer ur trädstammar, vass och bryggor. Tillsammans med de runda små formerna, som symboliserar mina fingeravtryck, vill jag göra mitt eget avtryck. 

Mer än en har berättat för mig att de i mönstret ser några redskap uppställda mot en vägg. Jag säger inte emot. En anledning till att jag flyttade till Vaggeryd var att hitta ett gammalt hus från förra sekelskiftet, med tillhörande uthus och lummig trädgård. Jag har inte hittat det huset än, men den dag jag gör det och flyttar in, ska jag luta en kratta mot väggen

/Linda

Posted on

NYHET: FRÖKEN SMART FÖR HAND

Som jag väntat på att delge er denna nyhet. Nu är det dags:

Att skapa nytt av återbrukade tyger är inget nytt. Men det är Smart. Fröken Smarts sidospår FRÖKEN SMART FÖR HAND består av unika produkter, som finns i butiken, på Storgatan 39 i Vaggeryd, och dyker upp i shopen allt eftersom. Vill du köpa, slå till direkt. Det finns kanske bara en!

För hundra år sedan lagade och lappade man kläder tills de föll isär. Resterna användes i lapptäcken och trasvävar eller såldes som lump för att bli till papper. Fröken Smart vill med sin kollektion FRÖKEN SMART FÖR HAND återvända till hantverket. Till det självklara i att återanvända.

Att göra något nytt. Något fint. Av det som redan finns. För att tära så lite som möjligt på miljön och för att skänka glädje och välbefinnande till den som skapar. Så tänker Fröken Smart just nu.

Mycket snart presenteras Fröken Smarts nya kollektion av kuddar med handtryckt mönster. Håll utkik!

Posted on

Fröken Smart öppnar butik

På Storgatan 39 i lilla småländska Vaggeryd, i ett charmigt gammalt trähus från förra sekelskiftet, slår Fröken Smart äntligen upp dörren till sin första butik. Detta blir startskottet för en ny period och är ett finfint sätt att fira det faktum att Fröken Smart nu funnits i tio år. Till att börja med tänker jag, Fröken Smarts grundare, kliva fram och ta en mer framträdande roll på webben. Det är trots allt jag som är Fröken Smart! Butiken har i nuläget bara öppet lite nu och då. Tyvärr inte mer än så. Öppettider läggs ut på Instagram/Facebook. välkommen! /Linda
Posted on

Äntligen sommar!

Fröken Smart vill önska alla en fin (och förhoppningsvis frisk) sommar. Webshopen är öppen hela sommaren men leveranstiderna kan variera. Om du vill veta hur länge du kan behöva vänta på en produkt innan du beställer, är det bara att maila.

GLAD MIDSOMMAR!