Kursverksamhet

Äntligen startar Fröken Smart sin kursverksamhet! Under 2022 är det fokus på vävning och i vårens introduktionskurs får du lära dig att väva med bandgrind. Senast till hösten kommer fler steg i introduktionskursen, där vi även väver på andra sätt. Bor du inte i Vaggeryd? Introduktionskurser i vävning på distans är på gång. Håll utkik på Instagram och Facebook för aktuell info. 


Väv på flera sätt - introduktionskurs (steg 1)

Datum: Fredagen 19 juni

Tid: 18.00-20.30

Plats: Fröken Smarts butik på Storgatan 39 C, Vaggeryd.

Många förknippar vävning med att väva trasmattor i en vävstol men vävning är oändligt mycket mer än så och ingen skrymmande vävstol behövs. I Fröken Smarts introduktionskurs (steg 1), får du en inblick i vävningens mysterium och när kvällen är slut har du förhoppningsvis fått en större förståelse för vad vävning egentligen handlar om. Du har också fått prova på att väva ett band med hjälp av en bandgrind.


Kursinnehåll:

- Vävningens grundstenar

- Exempel på olika vävar

- Hur du tillverkar en egen bandgrind (se exempel, ej göra själv för det hinner vi inte)

- Hur du väljer garn

- Väv ett band med en bandgrind, t.ex. ett nyckelband eller ett par skosnören.


Bra att veta:

Lån av bandgrind ingår men har du en hemma tar du förstås med den. Garn ingår i kursavgiften (i begränsad mängd).

Fika finns ej, men vill du ta med något att äta/dricka om du behöver en paus går det fint (och en Ica-butik ligger snett över gatan). Tänk på ev. allergiker och lämna nötterna hemma.

Det finns en parkering mitt emot butiken, där det går bra att parkera. Om det skulle vara fullt där finns det fler parkeringsplatser på Storgatan 47 eller på parkeringen mitt emot Ica, på Storgatan 33. 


Anmälan görs till info@frokensmart. se. Information om betalning får du via mail när du anmäler dig. Kursavgift: 250 kr. Du kan också köpa kursen direkt i Fröken Smarts webshop. Begränsat antal platser.